Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ Μ.Τ.Π.Υ.

ΑΔΕΔΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα 13.10.201
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:420

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά από την αντίδραση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΠΟΠΣ) στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. απετράπη σε πρώτη φάση η περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων από τους μερισματούχους του ταμείου.
Η λήψη απόφασης για το θέμα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα εντείνουν τον αγώνα τους για να μην επιτρέψουν την παρα-πέρα μείωση του εισοδήματος τους, για την επαναφορά και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.
Επισυνάπτεται η επιστολή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προς το Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. και τους Υπουργούς Οικονομικών.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Προς :

Τον Πρόεδρο & Μ.Τ.Π.Υ.
τα μέλη του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.- Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
2.- Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Φίλιππο Σαχινίδη
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών του Ταμείου για την περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων από τους μερισματούχους.
Η εισήγηση επικαλείται την άσχημη οικονομική κατάσταση του Ταμείου προκειμένου να δικαιολογήσει την περικοπή του δώρου.
Η άσχημη όμως οικονομική κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. όπως και των περισσοτέρων Ταμείων δεν οφείλεται στους μερισματούχους οι οποίοι για 30 και 35 χρόνια καταβάλλουν τις εισφορές τους αλλά στις κρατικές και κυβερνητικές πολιτικές.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι βασικές αιτίες για τα ελλείμματα του Ταμείου συνδέονται με την καταλήστευση των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, από την αλλαγή της σχέση εν ενεργεία συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικοποιήσεων και του παγώματος των προσλήψεων, από την ανασφάλεια και την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.
Αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά του Ταμείου υπάρχουν και από το μνημόνιο και τις περικοπές αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων που στερούν πόρους από το Ταμείο.
Για την κατάσταση όμως του Μ.Τ.Π.Υ. γνωρίζετε ότι υπάρχουν και επί πλέον αιτίες που συνδέονται με την επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών κυβερνητικών πολιτικών (χορήγηση επιπλέον μερίσματος για ενίσχυση συνταξιούχων κλπ) αλλά και από πολιτικές που ακολούθησε το Κράτος για «εθνικούς λόγους» έναντι άλλων χωρών (οικόπεδο Αμερικάνικής Πρεσβείας κλπ).
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε αδιανόητο οι υπηρεσίες και το Δ.Σ. του Ταμείου αντί να ζητούν την ενίσχυση του Κράτους για την κάλυψη των ελλειμμάτων του Ταμείου να καταφεύγουν στην εύκολη λύση της περικοπής του δώρου και μάλιστα σε μια περίοδο που εξαιτίας των γενικότερων περικοπών αλλά και των προβλημάτων που παρουσιάζουν και άλλα Ταμεία (Τ.Π.Δ.Υ.) οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε απόγνωση.
Καλούμε το Δ.Σ. να μην προχωρήσει σε περικοπή του δώρου αλλά να ζητήσει έκτακτη ενίσχυση για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ       ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου